Wat doet Marc Pomp?
Recente Publicaties Contact
CV

foto Petra de Hamer

Sinds 1 januari 2008 ben ik zelfstandig adviseur gezondheidseconomie. Daarvoor werkte ik in verschillende functies bij het Centraal Planbureau.

De afgelopen jaren heb ik projecten uitgevoerd voor uiteenlopende opdrachtgevers waaronder Nederlandse ministeries, de Nederlandse Zorgautoriteit, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg, het Universitair Medisch Centrum Groningen, de Orde van Medisch Specialisten, Zorgverzekeraars Nederland, verschillende farmaceutische bedrijven en hun koepelorganisatie, Nefarma.

Regelmatig treed ik op als spreker. In mijn presentaties ligt doorgaans het accent op lessen uit (internationaal) wetenschappelijk onderzoek voor de Nederlandse gezondheidszorg. Dit levert verfrissende inzichten op die relevant zijn voor beleidsmakers en bestuurders in de Nederlandse gezondheidszorg.

In mei 2010 is bij uitgeverij Balans mijn boek verschenen over de baten van de zorg, met als titel 'Een beter Nederland: De gouden eieren van de gezondheidszorg'. Een nieuwe boek is in voorbereiding, met als werktitel: '100 vragen over zorg en economie'.